Przełom Online
Placuszki bananowe. Warto spróbować!
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego i sycącego, polecamy przepis na placuszki bananowe. Świetnie sprawdzają się na deser.
0
![Placuszki bananowe. Warto spróbować!](https://imgcdn1.przelom.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2022/08/12/42576_1660328431_88713300.jpg)
Placuszki bananowe można podać ze śmietaną lub jogurtem i owocami
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Przepis podaje Nina Maślanka z Chrzanowa
Składniki:
2 duże dojrzałe banany
2 jajka
cynamon (opcjonalnie)
4 łyżki płatków owsianych (jeśli ciasto jest za rzadkie trzeba dodać)
Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego lub blendujemy ręcznie. Ciasto powinno spływać z łyżki, ale nie lać się tak jak ciasto do naleśników.
Na patelni wysmarowanej olejem smażymy placuszki z obu stron do zarumienienia. Można dodać do nich słodką śmietankę, jagody i inne owoce. Smacznego!