Przełom Online
Hamburger z grilla. Spróbujcie, jaki smaczny!
500 g zmielonego mięsa (może być łopatka, antrykot, rostbef oraz szponder. Jeżeli mamy wyłącznie chude mięso, warto dodać do niego odrobinę oliwy)
sól,
pieprz,
sos majonezowy
sos barbecue
sałata
pomidor
ser cheddar w plasterkach
ogórek kiszony lub konserwowy
czerwona cebula
bułki do hamburgerów
Cebulę kroimy w piórka. Wrzucamy na patelnię, solimy i smażymy do miękkości. Dodajemy odrobinę cukru i smażymy kilka minut do momentu, w którym cukier się skarmelizuje. Cebula ma być ciemnobrązowa, ale nie spalona.
Mięso doprawiamy solą oraz pieprzem. Wyrabiamy do momentu, w którym zacznie się kleić (można dodać jajko). Formujemy burgery.
Kładziemy na rozgrzany grill i smażymy z każdej strony, delikatnie obracając. Sprawdzamy patyczkiem do grilla czy w środku są usmażone. Na chwilkę przed ściągnięciem kładziemy na grill także przekrojone bułki i lekko podpiekamy. Zdejmujemy i dodajemy pokrojone dodatki i sosy. Smacznego!
Komentarze
2 komentarzy
https://blog.siegnijpozdrowie.org/2016/01/dieta-moze-pomoc-w-realizacji-marzen.html?m=1 He, he, he !
Po prostu poezja smaku ! Polecam do tego zapiekankę z grila, pizzę z grila a na deser lody z grila !!! Co , nie da się !? Idzie rąk nieborak.....:)))))