Chełmek
Chlebek z grilla - rarytas na koniec długiego weekendu
Macie czerstwy chleb? Jeśli tak, to spróbujcie wykorzystać go na grilla. Oto przepis.
0
Grillowany chlebek
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Potrzebny jest mały bochenek czerstwego chleba (wczorajszy, przedwczorajszy), który trzeba pokroić na kromki w ten sposób, aby je nie do końca rozciąć.
Następnie przygotowujemy omastkę:
dobry olej lub oliwa - pół szklanki
kilka ząbków sprasowanego czosnku
zioła - jakie kto lubi
pół łyżeczki soli
szczypta pieprzu
Łyżeczką wlewamy omastkę pomiędzy kromki.
Tak przygotowany chlebek opakowujemy w folię aluminiową i grillujemy ok. 15 min. obracając go na grillowej kratce.
Bardzo prosta potrawa. Znakomicie pasuje do kiełbasek. Smacznego!