Nie masz konta? Zarejestruj się

Chełmek

Chlebek z grilla - rarytas na koniec długiego weekendu

15.08.2023 14:59 | 0 komentarzy | 3 166 odsłony | Alicja Molenda
Macie czerstwy chleb? Jeśli tak, to spróbujcie wykorzystać go na grilla. Oto przepis.
0
Chlebek z grilla - rarytas na koniec długiego weekendu
Grillowany chlebek
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Potrzebny jest mały bochenek czerstwego chleba (wczorajszy, przedwczorajszy), który trzeba pokroić na kromki w ten sposób, aby je nie do końca rozciąć.

Następnie przygotowujemy omastkę:

dobry olej lub oliwa - pół szklanki

kilka ząbków sprasowanego czosnku

zioła - jakie kto lubi

pół łyżeczki soli

szczypta pieprzu

Łyżeczką wlewamy omastkę pomiędzy kromki.

Tak przygotowany chlebek opakowujemy w folię aluminiową i grillujemy ok. 15 min. obracając go na grillowej kratce.

Bardzo prosta potrawa. Znakomicie pasuje do kiełbasek. Smacznego!