Przełom Online
Sałatka z jajkami w sosie jogurtowym. Warto wypróbować!
Jeśli nie macie pomysłu na smaczną kolację, możecie skorzystać z naszej propozycji. Przepis jest prosty, a danie bardzo smaczne.
0
Wypróbujcie ten przepis
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
8 jajek
2 niewielkie czerwone cebule
1 mała puszka groszku
1 mała puszka kukurydzy
2 nieduże ogórki kiszone
Sos: 1 jogurt (może być grecki), 3 łyżki majonezu, przyprawy: sól, pieprz, 1 starty ząbek czosnku (jeśli ktoś lubi). Składniki mieszamy.
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Cebule płuczemy i kroimy w niewielką kostkę lub piórka, ogórki ścieramy na grubym tarle.
W misce układamy warstwy: pokrojone na ćwiartki jajka, cebulę, ogórek, sos. Na nią dajemy kolejną warstwę, tym razem z kukurydzą zamiast groszku i dodajemy sos. Posypujemy zieloną pietruszką lub koperkiem. Smacznego!